Weerstand tegen uitstelklussen laagst aan begin werkdag

Werknemers kunnen klussen waar ze tegenop zien het beste aan het begin van hun werkdag uitvoeren, in plaats van uitstellen tot de middag, zo blijkt uit onderzoek door Montas.

Twee voor de prijs van drie

 

 

Trouwe lezers van mijn ondernemersblogs weten dat ik een groot fan ben van Jos Burgers. Onlangs had ik de eer om hem, geheel belangeloos, als spreker te verwelkomen bij mijn eigen ondernemersvereniging. Zijn motto van de avond: Klanten zijn eigenlijk net mensen!

 

Ja, je zou het misschien niet denken, maar het blijkt echt zo te zijn. Klanten zijn net mensen. En niet zomaar mensen, maar ook nog eens echte Hollanders. En als er nou een ding is waar wij Hollanders gek op zijn dan is het wel… kaas.… een aanbieding!

 

Eigenlijk ligt het iets genuanceerder; we zijn op zoek naar een rechtvaardige prijs. En een aanbieding impliceert al gauw dat de prijs van een product rechtvaardiger is geworden, dat we meer waar voor ons geld krijgen (dat de prijs dan eerder onrechtvaardig was, vergeten we voor het gemak maar even). Hoe sterk de illusie van de aanbieding werkt, toont de geweldige verkoop van één van Jos zijn boeken met onderstaande sticker.

 

 

Klanten zijn dus dol op aanbiedingen en het maakt eigenlijk weinig uit wat start- en eindprijs van elkaar verschillen. Het gaat om het idee. Uiteindelijk heeft de prijs ook weinig van doen met de aankoop. Mensen kopen iets omdat ze het nuttig vinden, of leuk, omdat ze zich goed voelen, of juist slecht. Omdat ze de verkoper aardig vinden, of ruzie hebben met hun partner. Omdat ze honger hebben, of af willen vallen. Òf omdat iets in de aanbieding is.

 

Nu bracht dit principe mij op het lumineuze idee om al mijn diensten in de aanbieding te gooien. Trainingen, workshops, jobcoaching of particuliere sessies, maakt niet uit, alles gaat in de aanbieding. En alleen vandaag, want anders is de motivatie om het NU te beslissen weg.

 

Over de prijzen hoef ik me niet druk te maken, die staan toch niet op de site. Vijfentwintig procent korting, twee voor de prijs van drie, hamsterkorting… wat u maar wilt. Vandaag is alles in de aanbieding!

 

Dus als u vandaag een bezoekje brengt aan mijn website, dan zorg ik dat u een geweldige aanbieding krijgt. En beslist u NU, wie weet heb ik dan wel echt een mooie aanbieding voor u.