Weerstand tegen uitstelklussen laagst aan begin werkdag

Werknemers kunnen klussen waar ze tegenop zien het beste aan het begin van hun werkdag uitvoeren, in plaats van uitstellen tot de middag, zo blijkt uit onderzoek door Montas.

Recordpoging ZZP-er redden

 

Om als ondernemer met je kop boven het maaiveld uit te kunnen blijven steken, moet je zo nu en dan eens iets bijzonders organiseren.

 

Om die reden besloot ik een klein jaar geleden om samen met een paar andere concullega’s een bijzonder evenement te organiseren: een recordpoging om zoveel mogelijk ZZP-ers tegelijkertijd hun administratie te laten ordenen. Daarbij hadden we een duidelijk doel voor ogen.

 

Een regenachtige herfstdag in oktober, een enorme zaal die aan het begin van de dag volstroomt met ongelukkige ZZP-ers – beladen met kratten vol ongeordende papieren – en die aan het eind van de dag alleen maar blije gezichten vertoont van diezelfde ondernemers die opgelucht en met een aantal overzichtelijke ordners weer huiswaarts kunnen keren. Containers vol overbodige administratie, omgetoverd tot bergen witte snippers waar de deelnemers aan het eind van de dag een vreugdeduik in nemen. Krantenkoppen in de Volkskrant en Trouw die melden dat de Organizers Midden Nederland honderden ZZP-ers in één middag tijd die broodnodige, stevige ondernemersbasis hebben gegeven en daarmee van een dreigend faillissement hebben gered. Omroepen zoals de NOS, SBS 6, RTL of zelfs CNN die verslag doen van deze bijzondere prestatie die toch zeker een vermelding in het Guiness Book of Records verdient.

 

Of iets minder dramatisch allemaal, maar in ieder geval wel een heel bijzonder evenement met impact!

 

Inmiddels is het bijna zover. Nog 2,5 week en dan gaan we van start op 9 oktober. In de voorbereiding was het natuurlijk allemaal veel meer werk dan beoogd, maar bij welk evenement is dat niet zo? Vanuit allerlei hoeken van het land zijn professionals ingevlogen om de deelnemers met hun vakkennis bij te staan. Stoelmasseurs staan standby om eerste hulp bij stress of verkramping te geven. Partijen zoals de Kamer van Koophandel, Wijk in Bedrijf en FNV zelfstandigen roepen hun leden op om deel te nemen. De inschrijving staat open en de aanmeldingen stromen binnen. De pers is uitgenodigd om verslag te komen doen en zelfs deel te nemen om deze flow zelf te ervaren.

 

En ondertussen tellen wij de dagen af, voeren nog honderd-en-één kleine en grote acties uit en houden de deelnemersaantallen scherp in de gaten. Wat het uiteindelijke resultaat van deze dag zal worden, daar kunnen we nu alleen nog maar naar gissen. Maar een bijzondere, spannende dag wordt het zeker, en nu al de moeite waard!