Weerstand tegen uitstelklussen laagst aan begin werkdag

Werknemers kunnen klussen waar ze tegenop zien het beste aan het begin van hun werkdag uitvoeren, in plaats van uitstellen tot de middag, zo blijkt uit onderzoek door Montas.

Powervakantie

 

 

Als ondernemer is de keuze om al dan niet op vakantie te gaan over het algemeen net iets lastiger dan voor een werknemer.

 

De belangrijkste reden daarvoor is vaak een financiële: een vakantie treft een ondernemer twee keer zo hard in de portemonnee als een werknemer. Waar een werknemer alleen de kosten van zijn vakantieverblijf, restaurantjes en terrasjes betaald, moet een ondernemer ook nog eens onbetaald verlof opnemen. Of een ander betalen om tijdelijk het werk over te nemen. Nu ben ik op zoek naar manieren om dat te veranderen en de inkomsten gewoon door te laten lopen, maar zover ben ik nog niet. Om het financiële gat beperkt te houden heb ik daarom voor een tussenweg gekozen. In plaats van een powernap, een powervakantie. Even een weekje weg, een weekje afstand van alles.

 

Powerweekje

Ik kan je vertellen, zo’n powerweekje is je geld dubbel en dwars waard. In eerste instantie omdat je To-do lijst, inbox, administratie, onbetaalde rekeningen en vervelende klanten verdrongen worden door urenlange wandelingen, kanotochten met gevaarlijke stroomversnellingen, stokbrood met franse kaas en rode wijn, kinderanimatie en intensief aandacht vragende muggenbulten.

 

In tweede instantie omdat hierdoor zoveel rust en ruimte gecreëerd wordt, dat je even op een afstand naar je eigen onderneming en acties kunt kijken. Afstand van de dagelijkse bezigheden van het ondernemen, geeft tijd en ruimte voor reflectie.

 

Inspiratie

Toegegeven, ik had wel 1 werk-gerelateerd boek meegenomen: Calimeromarketing van Karen Romme (Karen, ik stuur je de rekening wel voor deze PR). Veel tijd om te lezen had ik echter niet tussen het badmeentonnen (zoals mijn neefje dat noemt) en poedelen in het zwembad door. Maar die 10-20 bladzijden per dag, waren genoeg voeding voor mijn inspiratie. De ontspanning en reflectie zorgden daarbij voor een nieuwe boost energie en zelfvertrouwen. De ideeën voor nieuwe producten, bedrijfsontwikkeling en marketing zijn sindsdien dan ook weer in volle hevigheid door mijn hoofd en lijf gaan stromen.

 

Langer dan een week had ik niet op vakantie moeten gaan. Dan was ofwel de stroom van inspiratie afgezwakt, ofwel de eerste ideeën alweer vergeten dan wel verworpen. Bovendien hadden de muggen me dan echt tot waanzin gedreven.

 

Nee, zo’n powervakantie is precies wat ik nodig had. Volgende week dus maar weer?