Weerstand tegen uitstelklussen laagst aan begin werkdag

Werknemers kunnen klussen waar ze tegenop zien het beste aan het begin van hun werkdag uitvoeren, in plaats van uitstellen tot de middag, zo blijkt uit onderzoek door Montas.

Marleen Holtkamp

 

 

Montas is een initiatief van Marleen Holtkamp

Na vijftien jaar werk- en studie ervaring in verschillende branches heb ik in 2008 besloten om een eigen bedrijf te starten op het gebied van werkdrukverlaging en werkefficiency.

 

In die vijftien jaar heb ik de studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk werk en dienstverlening gevolgd. Ik ben lange tijd werkzaam geweest in de hulpverlening als maatschappelijk werker, bewindvoerder en trainer, maar heb ook jaren als secretaresse, projectcoördinator en projectleider gewerkt.

 

Door deze gevarieerde werkervaring heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het coachen en trainen van mensen en in het coördineren en structureren van administraties, processen en projecten. In mijn werk kan ik heel concreet en direct mensen helpen bij problemen waar ze dagelijks (soms letterlijk) tegenaan lopen.

 

Sinds 2010 ben ik ook veel in het onderwijs aan het werk. Dat heeft onder meer geleid tot het schrijven van twee boeken voor deze specifieke doelgroep. In 2013 verscheen mijn boek ‘Nooit meer nablijven’, speciaal gericht op timemanagement en werkdrukverlaging in het voortgezet onderwijs. In 2014 volgde ‘Timemanagement voor leerkrachten’,  een versie voor leerkrachten in het primair onderwijs. Inmiddels werk ik aan een nieuw boek dat juist weer voor een brede doelgroep toegankelijk is.

 

Ieder mens kan zichzelf structuur aanleren en zijn werkdruk verlagen, alleen hebben sommige mensen daarbij een steuntje in de rug nodig. Dat steuntje in de rug kan ik voor mensen zijn. Ik kan ze die inzichten geven die nodig zijn om orde in de chaos te brengen en die stok achter de deur om daadwerkelijk gedragsverandering in te zetten..